Mitre Girkasse Vanlig Problem

Heliske gir er ikke helt spiralformede gir, det skal sies at de spiralformede girene er to spiralformede girmaskere, av deres plass i retning av overføringskraften for å skille. Vanlige sperre gir inn i garnet samtidig som tennene, noe som resulterer i støt og vibrasjonslyd, overføringen er ikke jevn. Helical sylindrisk gir er bedre enn rette tenner, og kan være nær sentrumsavstanden for høyhastighets tung belastning. Den spiralformede reduksjonsreduksjonen er en novell nedbremsingstransmisjon. Bruken av optimalisering, modulær kombinasjon av avanserte designkonsepter, med liten størrelse, lettvekt, overføringsmoment, jevn start, overføringsgradsklasseringen fin, i henhold til brukerkravene for enhver tilkobling og en rekke alternativer for installasjonsplassering.

1. Vinkelen mellom det spiralformede giret og det spiralformede girets akse.

Helix-vinkelen er karakteristisk for spiralformede gir og eksisterer ikke i spor gir eller spor gir. Generelt refererer vi vanligvis til spiralvinkelen på spiralhjulet, refererer til graden av separasjon på sylinderflaten på spiralvinkelen. Jo større spiralvinkelen er, desto større grad av overlapping, jo mer gunstig for jevn bevegelse og reduserer støy, er det to sider, mens økningen av spiralvinkelen gir mange fordeler, men arbeidet med den aksiale kraften øker også, så Størrelsen bør avhenge av kvaliteten på arbeidskrav og bearbeidingsnøyaktighet, vanligvis ta 8-25 hvis støyen har spesielle krav, i henhold til situasjonen for å ta en større verdi.

Helixrotasjon for å bestemme: Først vil vi være vinkelrett på giraksen, hvis høyre side av spirallinjen til høyre; På den annen side, venstre side av spirallinjen til venstre.

2. Ansikts- og ansiktsparametere:

Endoverflate: vinkelrett på planet på girets plan, parametrene på slutten av den generelle økningen under standard t;

Lovoverflate: Det vertikale planet med helixen, overflaten av parametrene til det generelle pluss standarden n.

(1) tonehøyde og modul: = t = π

(2) trykkvinkel: de generelle bestemmelsene i loven innenfor parametrene til standardparametrene.

a, de riktige inngrepsbetingelsene: Helixvinkelen må være lik i størrelse, motsatt retning. Overflademodulen m og overflatetrykkvinkelen er like.

b, geometrisk beregning: Beregningen av sporet giret kan brukes direkte på det spiralformede girets endeflate skyldes et par spiralformede gir i endeplanet tilsvarer et par sporutgaver

Fordeler og ulemper

fordel:

(1) masking ytelse: spiralformede sylindriske tannhjul mellom maskeringsprosessen er en overdreven prosess, kraften på tennene er gradvis fra liten til stor og deretter fra stor til liten; spiralformede gir for høyhastighets, tung belastningssituasjon.

(2) tilfeldighetsgrad: øke graden av tilfeldighet for å øke girets lastkapasitet. Derved utvides livets liv. Graden av tilfeldighet er hovedsakelig avhengig av engasjementstid, mens de spiralformede girene har lang forlovetid og et stort kontaktområde for å redusere stresset. Og gjør overføringen jevn, og øk økonomien.

(3) kompakt: minste antall tenner, jo mer kompakt struktur.

Ulemper og rettelser:

Tegnutrustningen er for mye trøbbel.

Den aksiale komponentstyrken er skadelig for girkassen, noe som øker friksjonen mellom enhetene og gjør enheten utsatt for slitasje eller skade. Og manglene på spiralhjulet så lenge giret vil frembringe aksial kraft. Og den aksiale kraften er forårsaket av spiralvinkelen, desto større blir helixvinkelen produsert av jo større aksialkraft. For ikke å produsere for stor aksial kraft av spiralhjulet, tar designet generelt = 8 ~ 15.

Helical gir er de mest brukte typer automotive kraftoverførings gir, og er vanligvis pålagt å operere under høyhastighets reload forhold og krever mindre vibrasjon og støy. For å forbedre sin dynamiske ytelse ved høy hastighet, redusere vibrasjon og støy, har tannprofilmodifikasjon blitt et nødvendig design og prosessmiddel.

Det er to måter å modifisere tannprofilen til det spiralformede giret

a er skrå rettelse, det vil si overflaten av tannoverflaten langs tannkontaktlinjen. Denne typen modifikasjon i beregningsmetoden og sporgiret er ingen vesentlig forskjell, men krever en buet overflate og involute overflate langs kontaktlinjens tangent, noe som er vanskelig å garantere i prosessen.

b er rettferdig, det vil si at den buede overflaten parallelt med tannretningen i prosessen til hele tannoverflaten kan behandles til en jevn overflate. I dag er verdens faktiske bruk av modifikasjonen for det meste enkel. Siden tannkontaktlinjen til det spiralformede giret er tilbøyelig, vil rettningsformen endre lastfordelingen langs kontaktlinjen og til og med bli en ikke-full lengdekontakt, og deretter endre graden av tilfeldighet og tannbelastning, den tradisjonelle Utstyrsreparasjonsberegningsmetode Feil, vanskeligheten med formformen økte sterkt

Ofte stilte spørsmål og løsninger

1, Helical gear redusere vanlige problemer og grunner:

en. reduksjonsvarme og oljeutslipp;

b. Worm wear;

c. kjøre liten skrueformet slitasje;

d. Ormeleie er skadet.

2, spiralformet redskapsredusør vanlig problemløsning

(1) for å sikre kvaliteten på montering

Profesjonelle verktøy er avgjørende for å sikre samlingskvalitet. De opprinnelige delene er vanligvis det beste valget for deler og komponenter, når en av delene av skaden oppstod, følger de generelle prinsippet om parbytting. Når du monterer utgangsakselen, vær oppmerksom på toleransepassasiteten: Den hule akselen er også objektet som må beskyttes. Hvis slitasjen eller overflatefoulingen oppstår, påvirker den senere demontering.

(2) valg av smøremidler og tilsetningsstoffer

Smøremidler og tilsetningsstoffer er ment å tillate reduksjonsmaskinen å ha en beskyttende film festet til overflaten når girkassen er stoppet. Når den hyppige starten på oljefilmbeskyttelsen kan forlenge maskinens levetid, mens du beskytter maskinen ved høyhastighets overbelastning. Bruk av tilsetningsstoffer kan også effektivt forhindre oljeutslipp, slik at ringen forlenger oppdraget, for å opprettholde myk og fleksibel. spiralformet utstyr. Worm gear reduksjons smøremidler vanligvis bruker 220 # gear olje, bruk av tilsetningsstoffer som vanligvis brukes i dårlig miljø, for eksempel større belastning, starte den hyppige ustabilitet forårsaket av slike fenomener.

(3) valg av reduksjonsinstallasjonssted

I tilfelle tillatt posisjon, prøv å ikke bruke vertikal installasjon. Vertikal installasjon kan forårsake forekomst av olje og andre ugunstige forhold.

(4) etablering av smørevedlikeholdssystem

"Fem prinsipper" er smørevedlikeholdssystemet. Først vil personen bli kontrollert regelmessig, slik at ansvaret for en klar arbeidsdeling; og deretter temperaturen i den strenge kontrollen, vil den generelle kontrollen av varmesatsen ikke overstige 40 grader, oljetemperaturen ikke overstiger 80 grader; mengden olje til strengt å redusere for å få riktig smøring, når kvaliteten på olje eller støy oppstår, etc., bør umiddelbart slutte å bruke, gjøre vedlikehold og annet arbeid