Støyrøysprosessering

Girkassen er en av de viktigste mekaniske delene som brukes i vindturbin. Hovedfunksjonen er å overføre vindhjulets kraft til generatoren og få den tilsvarende hastigheten.

Generelt er hastigheten på vindhjulet svært lavt, som ikke kan nå den hastigheten som kreves av generatoren, slik at den må realiseres ved vekst av girkassen.

Sammenlignet med andre industrielle girkasser, på grunn av vindkraft girkasse installert på dusinvis av meter eller mer enn hundre meter høyt fra bakken smal hytte, dens volum og vekt på hytta, tårn og fundament, vindbelastning av enhet, installasjon og vedlikeholdskostnader osv. alle har viktig innflytelse. Derfor er det spesielt viktig å redusere de samlede dimensjonene og vekten. Samtidig er det på grunn av ulempen ved vedlikehold og høy vedlikeholdskostnad at girets levetid vanligvis er 20 år, og kravet om pålitelighet er ekstremt strenge. Siden størrelse og vekt og pålitelighet ofte er uforenlige motsetninger, er design og produksjon av vindkraftkasser ofte i et dilemma. Den overordnede utformingen skal baseres på kravene til pålitelighet og arbeidsliv, og sammenligning og optimalisering av overføringsskjema utføres med minimumsvolum og minimumvekt. Strukturutformingen skal tilfredsstille overføringseffekten og plassbegrensning som premiss, så langt som mulig er strukturen enkel, operasjonen er pålitelig, vedlikeholdet er praktisk; Sikre produktkvaliteten ved hvert ledd i produksjonsprosessen; I drift er driftstilstanden til girkassen (bærertemperatur, vibrasjon, oljetemperatur og kvalitetsforandring etc.) skal overvåkes og vedlikeholdes i sanntid i henhold til standarden.

Siden spissens lineære hastighet ikke kan være for høy, reduseres girkassens nominelle inngangshastighet gradvis ettersom enhetens kapasitet øker, og megawattets nominelle hastighet er ikke mer enn 20r / min. På den annen side er nominell hastighet av generatoren er generelt 1500 eller 1800r / min, slik at hastighetsforholdet mellom den store vindhastighets girkassen er ca. 75 ~ 100. For å redusere volumet på girkassen, antar vindhastighetsboksen over 500kw vanligvis den planetariske overføringen av kraft shunt . Den vanlige strukturen på 500kw ~ 1000kw har 2 nivåer av parallell akse + 1 og parallell akse + 2 planetarisk overføring. Megawatt girkassen bruker en 2-nivå parallell akse + 1 planetisk drivstruktur. Derefter den relative kompleksiteten til planetariske overføringsstrukturen og vanskeligheten med å behandle store interne girringer, er kostnaden relativt høy, selv om to-trinns planetarisk overføring brukes som NW-overføring

bruk

1. Akselerert retardasjon, som ofte er sagt om girkassen.

2. Endre retningen for overføringen. For eksempel kan vi passere kraften vinkelrett på den andre aksen med to vifteformede gir.

3. Endre dreiemomentet for rotasjonen. Jo raskere giret med samme effekt, jo mindre dreiemoment for akselen og omvendt.

4. Separasjonsfunksjon: Vi kan oppnå formålet med å skille motoren fra lasten ved å skille de to opprinnelige garnene, for eksempel bremsekoblingen.

5. Kraftfordeling. For eksempel kan vi bruke en motor til å kjøre flere akser fra girets hovedaksel for å oppnå funksjonen til en motor som kjører flere belastninger.

Støybehandling

Gearkassen er en viktig del av en mye brukt i mekanisk overføring, et par girgirer, fordi det er uunngåelig at tann- og tannprofilfeil produserer i operasjonsprosessen i girmaskingsfrekvensen som tilsvarer maskeringspåvirkningen og støyen, støy på grunn av den relative glidfriksjonen mellom tannflatene. Fordi utstyret er den grunnleggende delen av girkasseoverføringen, er det nødvendig å redusere girstøy for å kontrollere støynivået på girkassen. Generelt sett er støyen i girsystemet hovedsakelig forårsaket av følgende aspekter :

1. Gear design. Parametervalget er feil, overlappingen er liten, formen på tannprofilen er feil eller uformet, girkassen er ikke rimelig. I girbearbeidingsaspektet er grunnhøyden og tannformen feil er for stor, tannsiden er for stor, overflaten er ujevn for stor.

2. Gear og girkasse. Som eksentrisk, lav kontaktnøyaktighet, horisontal forskjell på aksel, aksel, lager, lager, lav rotasjonsprecision og feilklarering.

3. Inngangsmoment i andre områder. Variasjon av belastningsmoment, vridning av vridning av aksling, motorbalanse og andre overføringspar.