Bevel Gearbox i utgangspunktet det samme

Akselgirkassen er den siste delen av transmisjonssystemet som overfører kraft til tilpasningen av ganghjulet, og kraften i girakselen eller hydraulikkmotoren reduserer rotasjonshastigheten og øker dreiemomentet, kommando girkasse som driver hjulparet til å rotere . I alle slags storskala vedlikeholdsmaskiner, aksel girkasse struktur, girkasseforhold og så videre, er ikke det samme, Bevel Gearbox den nåværende innenlandske bruken av WD-320 stabilt kjøretøyoverføringssystem med det samme som DC-32-tamping kjøretøy, slik at toakselen girkassen er i utgangspunktet den samme.

DC-32-type tamping kjøretøyet har 3 aksel girkasse, Bevel Gearbox delt inn i den aktive boggi aksel girkassen (heretter referert til som aksel girkasse Ⅰ) og den drevne boggi aksel girkassen (heretter referert til som aksel girkassen Ⅱ) to typer. DC-32-type tampbil med høy hastighet, Bevel Gearbox lavhastighets to sett med kjøreanlegg, høyhastighets gange med hydraulisk mekanisk girkasse, lavhastighets gange med hydrostatisk overføring.

Høyhastighets gangavstand til tamping kjøretøyet er drevet av to akser, Bevel Gearbox de to aksene på fremre boggi er den aktive akselen, og overføringsruten er: Motor → momentomformer → girkasse → utgangsaksel → girkasse → aksel girkasse → hjul.

Når driften av tamping kjøretøyet går, er det en stamp-type tamping operasjon. krever hyppig start, bremsing eller reversering, er overføringsruten: Motor → hydraulisk overføring → pumpe → Oljemotor → reduksjonsaggregat → drivaksel → motorskift utgangsaksel → drivaksel → overføringsboks → aksel girkasse → hjul → hjul. Samtidig driver en annen oljemotor (hjelpemotor) en aksel på bakre boggi, Bevel Gearbox som en hjelpestasjon, og øker hjulets trekkraft.

Består av boks, liten bueformet inngangsaksel, stor bueformet gir og lager, Bevel Gearbox osv. Inngangsaksel og det lille buede skråhjulet er laget i en, Bevel Gearbox og den andre enden er forbundet med flensen gjennom spline og flensen går gjennom drivakselen og den bevegelige boksen.

Aksel girkasse Ⅱ struktur. Girkassen anvender enkeltpolet sylindrisk girmodus, består hovedsakelig av to akser. Inngangsakslen 5 er den første aksen, og den innkommende enden er forbundet med motoren gjennom splinen, og et lite, rett sylindrisk gir som kan glide langs aksen, er fremdriftsboksen montert på akselen med en spline 8. Stanggirkasse Akse 3 er den andre akselen, og akselen er lastet med et stort spor gir 1 som driver akselen for å rotere. Akselgirkassen er utstyrt med en kobling av sylinderstyrt, og innmating og separering av det store sporet gir 1 er fullført ved å skyve gaffelen 7 på koblingsakselen 6 for å drive det lille sporhjulet 8.

Aksel girkassen er med en kobling betjent av en sylinder, Bevel Gearbox giret 8 er separert fra giret 1 med høy hastighet og giret 8 er meshed med giret 1 gjennom den vindstyrte sylinderen når operasjonen går, som blir den aktive akselen. Tannhjulsgir Denne akselgirkassen på grunn av konstruksjonen av koblingsakselen, så i to konverteringskonflikter, hvis kontrolldelen av sylinderen ikke kan fullføre Gear 8-bevegelsen, vil det føre til at hele transmisjonssystemet skades, Bevel Gearbox Derfor må det på vanlig tid være oppmerksom på koblingen av vindsylinderkontrollen av inspeksjon og vedlikehold.